Gå till innehåll

Om oss

Vi startade 1998 efter att Lars Olofs och min fru konstaterat att deras gubbar var overksamma musiker för till fället. Då bodde vi i Höghus i Hallunda i Botkyrka.
I den första versionen kallade vi oss för Ekobandet

Från vänster Kjell Björntegen Trummor och sång, Tore Wallin Dragspel, Lars Olof Eriksson Bas och sång, Göran Holmström Gitarr, Tenorsax, Tvärflöjt och sång. Vi började direkt med stämsång och att köra till varandra, Därav vårt speciella sound.


I en senare version nu med namnet SKIP´Z Bandet hade sitt säte i Hallunda i Botkyrka, där vi kunde hyra en replokal på så sätt att vi spelade på bostadsrättsföreningens fester, vilket passade oss bra. Senare byttes replokalen. ibland hemma i mitt vardagsrum. Där min frus piano stod.

På bilden från vänster Göran Holmström Gitarr Tvärflöjt, Tenorsax och sång.

Stående i mitten, Hans Lundgren, Piano och Vibrafon, till höger Lars Olov Eriksson Bas, Klarinett, altsax och sång Sittande i mitten Roger Bingestam, Trummor och sång.

Roger Bingestam som vid den tiden var gift med musikalartisten och Sångpedagogen Lena Eriksson, känd från bland annat den svenska varianten av Cats. var vän med ägaren av företaget "SKIP" som hade gym och tillverkning av vitaminer mineraler och Proteiner lämpade för träning, Han lät oss låna företagsnamnet med ett tillägg av ett ´Z. på obegränsad tid så länge vi gjorde reklam för hans produkter. på våra affischer

Vi fick nya kläder med loggan broderad i rött på ryggen på skjortorna samt Affischer och reklamkort med oss på bilden och reklam för företagets produkter.

Vi har fått mycket beröm för våra kläder och affischer samt vår musik, under alla år. Mest applåder fick vi när vi spelade egna låtar.

Varför vår Slogan! "Bandet som kan det", Vi behärskar många olika kategorier av Musik från gammeldans till Pop, gammaldags rock, Latinamerikanskt, ballader och underhållning. Vi har kompat Artister och deltagit Tävlingen Höstens Melodier vid flera tillfällen. Första gången 2011 i en deltävling som vi ej gick vidare från, men det resulterade i Två låtar på CD och Kasettband. Zigenerflickan av Martin Klaman och Sanaugustin , minns ej namnet på låtskrivaren,där Jag skrev om texten . I finalen 2012 där vi deltog Med Åh att få kramas Text och musik samt arr av GöranHolmström då hamnade vi på 9 plats av 21 band. 2013 i finalen med Jag kommer hem, Text och musik samt arr av Rolf Söderlind, resultat 12 plats av 24. men enligt Kvälls pressens musikreporter var vår Power ballad den bästa. Den kan höras på Spotify. Höstens melodier från 2013 SKIPZ orkester/Jag kommer hem.

DanishDutchEnglishFinnishFrenchGermanGreekItalianNorwegianPortugueseSpanishSwedish