Gå till innehåll

Göran Holmströms historia

"Göran" (Jag) föddes 1948  i Söderhamn i Hälsingland.

Jag jobbade som 14 åring som springpojke som det hette på den tiden, med att leverera matvaror hem till kunder från en liten affär i Söderhamn.

Fyllde 15 och fick köra moped. då började jag på en liten konsumbutik och gjorde samma jobb. I Söderhamn fanns det 3 stycken butiker plus Domus.

Vid 1 tillfälle när alla killarna som jobbade på de andra butikerna var sjuka, så fick jag tillfälligt ta över deras jobb också, i en vecka . jag jobbade då från 09.00 till klockan 22.00 varje dag. långa dagar men lönen var bra 3.25 i timmen från vardera butikerna.

Jag började att praktisera på Söderhamn Verkstäder på Elverkstaden.

Gick 3 årig utbildning på Sandvikens yrkesskola, som styr och reglermekaniker.

Tillbaka till Söderhamn Verkstäder på Elverkstaden.

Fortsatte till LM Eriksson i Söderhamn. Som Elektriker.

Fortsättning Följer.

Mina hobbies

Mitt största intresse var och är musik, samtidigt med intresse för teknik och elektronik, modellbygge och Flyg

Elektronik

Bygga modeller

Skriva dikter

Data

Flyg

Intresset för musik kom tidigt, när jag hörde dragspels musik på radion,.Jag stod ofta framför min familjs Gamla rör radio och lyssnade på den musik som fanns på den tiden runt 1960 talet, då var det mycket Dragspels musik. Jag stod och spelade Luftdragspel och drömde att det var Jag som spelade. När jag fyllde 10 år så kom min pappa hem med ett dragspel Jag blev jätteglad men samtidigt besviken, det var tangenter på Dragspelet som på ett Piano, Jag hade längtat efter ett riktigt dragspel med knappar så besvikelsen var stor. I alla fall så blev Jag anmäld till en Dragspels kurs för nybörjare! Den kursen kämpade Jag på med i 2 terminer. Fick lära mig noter och att lära mig de första låtarna, eftersom jag hade fått ett dragspel med tangenter! jag ville ju ha ett riktigt dragspel med knappar, men det fick jag inte.Ett Dragspel är tungt för en 10 åring att bära 4 kvarter fram och tillbaka en gång i veckan. Jag fick lära mig att spela efter Noter vilket var bra. Eftersom Dragspelet inte var vad Jag hade velat ha då det är svårare att spela på ett Dragspel med tangenter, så svalnade intresset. Men varje midsommar brukar jag ta fram Dragspelet och spelar en trudilutt.

Istället Kom intresset För elektronik att ta fart, då fanns inga transistorer utan bara elektronrör. Då fick Jag en gammal Radio, en skruvmejsel, en tång och en stor lödkolv och lödtenn av min pappa, med orden här har du, gör vad du vill, men bränn dig inte! Men det gjorde Jag, många gånger. Jag kopplade om och provade, och brände mig! det gick åt många säkringar när det blev kortslutning i radion, den fungerade aldrig mer men det gjorde ingenting. Jag fick ju lära mig att löda från grunden och att exprimentera.

Nästa intresse var att bygga modellflygplan och båtar. Senare att rita och bygga egna modeller. Och flyga med en hembyggd radiostyrning. Det gick så där!

Efter en krasch fick jag laga radiostyrningen och bygga om flygplanet från en högvingad till en Lågvingad med en stark motor. oj vad det gick undan. Modellen har jag fortfarande kvar.

Musikintresset tar aldrig slut!

Det gick några år och jag ville lära mig att spela gitarr. Genom skolan var jag tvungen att lära mig att först spela blockflöjt! något så korkat kunde jag inte förlika mig med.

Elektronik

Intresse för elektronik kom tidigt och jag lärde mig mycket på yrkesskolan.

Jag ville lära mig att spela gitarr och inget annat. Då fick jag en acustisk gitarr i födelsedagspresent, av mina föräldrar. Då tog jag kontakt med ABF i Söderhamn och anmälde mig till en kurs, men det blev inte riktigt som jag tänkt, för det var Klassisk gitarr, med klassisk musik Men läraren var fantastiskt duktig och lärde mig saker som läraren i skolan aldrig skulle kunnat lära ut. Så melodispel blev min första lärdom, Accord och harmonier blev nästa steg genom en bok som heter 4999 accord för gitarr som jag fortfarande har kvar, Det mesta av gitarrspelet är som hos många andra gitarrister är självlärt.

Åren går och det blev dags att gå och läsa i Kyrkan inför Konfirmationen, som alla barn gjorde på den tiden. Året var 1963 och jag hade just fyllt 15. Ett papper sattes upp på skolan om att det var samling i församlingshemmet om några dagar och att 2 killar skulle spela där. Jag blev nyfiken och var först på plats. Efter genomgången och anmälan Pratade Jag med Killarna som var "Kent Burwall" på Piano och "Jan Erik Hägqvist" på Virveltrumma och Hi-hat. När samlingen var klar, började vi att prata med varandra Efter cirka 30 minuter så hade vi bestämt att vi skulle bilda ett band. Repetionslokal var klar.jag berättar här om mig själv och de andra som berörs senare på min hemsida.Vi (Kent ,Jan och jag) fick låna ett rum i församlingshemmet mot att vi hjälpte till i Kyrkan på söndagar och högtider med att förbereda och städa av samt byta siffror på tavlan om vilka Psalmer som skulle sjungas, Det var ett lätt jobb som vi turades om med  om det inte var något speciellt. Konfirmationen var klar men vi ville inte sluta att spela för det, så vi fick skaffa en annan rep lokal, och så måste vi ju ha ett namn på orkestern. Förslagen var många och det skulle ju vara på engelska. Vi skulle heta The Rockets, men det var redan upptaget, då valde vi The Ghostriders men det var också upptaget, men The Trappers borde väl fungera, men, det var också upptaget, i samma veva så blev vi en gubbe till, för man måste ju ha en bassist och en sångare. Så vi blev 4! nu då! The Four Trappers var ledigt. Orkesternamn skulle alltid registreras hos patentverket på den tiden.

Ny rep lokal fick vi hyra/låna av Söderhamns IOGT förening mot att vi spelade på deras evenemang: vi spelade 1 gång åt dem på trio. (Vid det tillfället hade jag fått hyra en elgitarr, som vägde 8 kilo). Efter ett par låtar, sa konfransiern att Göran ska spela solo! Låten var inrepeterad, Jag började spela, men Kent och JanErik satt med armarna i kors och tittade  på! Om blicka hade kunnat döda så hade dom fallit ner under jorden, Det var den värsta upplevelsen en 15 åring kunde råka ut för på den tiden. Men jag fick applåder. Men fan va arg jag var. Jag frågade grabbarna varför spelade ni inte? Jag fick svaret, men han sa att du skulle spela solo. Efter detta blev dom varse  vad en solist är.

Ola slutade och i stället fick vi tag på KarlErik Hübinette på Bas.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 00000046223.jpg
En tidig bild från när vi spelade på Ofärne festen i Hälsingland,
nu med en ny bassist KarlErik Hûbinette

Till vänster Ola Landin på bas han var äldst så han fick bli kapellmästare, sittande JanErik Hägqvist på Trummor och körsång, Arne Frid (även kallad Trönö Elvis på Kompgitarr och sång, Göran Holmström På sologitarr och sång.

Nu var vi igång, Vi repade i ett litet rum inne på gården en trappa upp som vi fick hyra av Söderhamns IOGT förening, En nykterhets organisation.

Ola Landin slutade och i stället fick vi tag på KarlErik Hübinette på Bas.

Arne Frid slutade och jag tog över sången, ny medlen igen, Alf Allanius på Kompgitarr och sång. + en till ! Björn Wikberg på Orgel och stäm och körsång. Karl Erik Hübinette slutade och i stället kom Tommy Mellqvist på Bas. Då kallade vi oss för The Bools ett tag. Jan Erik Häggqvist hade slutat och börjat med ett annat band, då hittade vi 13 år gamla Hempo Hildén som då var den absolut skickligaste trummisen i Söderhamn och så höll vi på. Vi fick tag på en ny bassist! Kaj Söderström. Han och jag hade bott i husen bredvid varandra när vi var barn.

Från vänster, Björn Wikberg, Orgel och Stäm/körsång, Kaj Söderström, Bas, kör och stämsång, Esbjörn Jansson, Trummor, Göran Holmström Gitarr och sång. Samma sak igen, Kaj Var duktig så han började med ett annat band. Då fick vi tag på Tommy Mellqvist från Vallvik.

Från vänster, Tommy Mellqvist, bas, Göran Holmström , gitarr och sång, Alf Allanius, kompgitarr och kör sång, Hempo Hildén Trummor, Björn Wikberg Orgel och Körsång.

Orkestern som nu hade bytt namn Till The Bools fick mer jobb än vi räknat med.Men Bools var ett känt varumärke så det fick vi inte heta. Bytte namn och medlemmar igen. Nu till Tommys. Hempo var för duktig för oss så han fick ett annat jobb.Så istället så tog vi med en Klasskamrat till mig från skolan, Esbjörn Jansson på Trummor. Alf Alanius slutade. Då bytte vi namn till Tommys.

Tommys

Bilden hämtad från ett gammalt tidningsurklipp.
Från vänster, Tommy Mellqvist, bas, Per arne Burman Kompgitarr och sång, Göran Holmström , Gitarr och sång, Sittande, Björn Wikberg, orgel och körsång.

Redan på den här tiden hade vi i flera olika konstellationer alltid sjungit kör och stämsång och backat upp varandra. Detta har följt mig hela min musikaliska karriär.
Hempo och jag skulle skoja för bilden, men jag blev vattnad! För jag var så liten tyckte Hempo. Hempo kan du hitta på Facebook ! Han ser lika dan ut idag som då.

Dannys med Dan Eriksson

Nu hade vi hållit på ett tag och vi hade jobb varenda helg. Men då fick vi höra talas om en kille som lät som Elvis det måste vi höra, Från Säter i Dalarna kom Dan Eriksson och han ville hänga på, men då kunde vi ju inte ha ett svenskt namn, så det fick bli Dannys med Dan Eriksson, det höll ett tag, men sprack till sist.

Då fick vi höra talas om en tjej som sjöng bara! Monica Svensson från Ljusne. Nu bytte vi namn igen! Det blev, Tommys med Monica.

Tommys med Monica

Från vänster, Göran Holmström, gitarr och sång. Tommy Mellqvist, Bas. PerArne Burman Kompgitarr och sång, på trummor Esbjörn Jansson. Sång Monica Svensson, Björn Wikberg på Orgel.

Nu blev det dags att plugga till ett yrke så jag hamnade på centrala yrkesskolan i Sandviken och skulle bli styr och regler mekaniker en 3 årig utbildning.

Jag fylde 18 och tog körkort, Fick min första bil av min pappa, En begagnad Volvo PV 544 som höll i tre veckor. Bilen hade sålts av en oärlig försäljare, (bilen skulle skrotas, försäljaren på bilfirman stoppade pengarna i egen ficka), nu var min pappa och ägaren till bilfirman vänner, Så när han fick veta vad som hänt så fick säljaren sparken och fick gå direkt, samt betala tillbaka pengarna. Jag fick lägga till 500 kronor och köpte en Mercedes 180 av 1956 års modell. Bilen hade dragkrok så bandet köpte en släpvagn för instrumenten. Då slapp vi ha en chaufför med bil som kostade pengar.

Eftersom jag hade bil så åkte jag hem till Söderhamn varje Tisdag, Torsdag och fredag och tillbaks morgonen dagen därpå. Tisdagar spelade vi på Arbrå Värdshus, och Torsdagar på Statt i Ljusdal. Fredagar och Lördagar hade vi andra jobb. Så de tre åren körde jag bil över 100 mil i veckan.Med hämtning av grabbarna, släpvagnen och tillbaks igen när vi spelat färdigt

Vi var ett av de mest anlitade deltids banden från Söderhamn på den tiden , och så fortsatte karusellen vecka efter vecka.

Då fick jag ett erbjudande att börja med ett av heltids banden i Söderhamn. Nämligen Rolf Christers! Mer om det här kan du läsa om och titta på några Bilder På sidan band som jag spelat med

Musiken var först en hobby men senare mitt jobb under många år

Flyg

En annan hobby som jag började med senare var att flyga, först segelflyg och senare Motorflyg i Östra Sörmlands Flygklubb i 8 år. Tog motorflygcertifikat och flyttade till Botkyrka Flygklubb. Detta gjorde jag i över 25 år. På Tullinge Gamla F18.

I Botkyrka Flygklubb där jag nästan blev klar med min IFR utbildning, Då navigeringen endast sker med flyginstrumet och via olika radiofyrar.

Det här var före GPS ens tid.

Samt AVA utbildning ( Avanserad flygning) Luftackrobatik.

Tyvärr så körde kommunen bort hela klubben från området! Sveriges näst största flygklubb med över 350 aktiva medlemmar.

Med motiveringen att man kan ju få ett flygplan i huvudet!

Efter att jag så småningom slutat med att spela på heltid, så skaffade jag en kraftfull dator och ett begagnat mixerbord och en ny studiomicrofon.

Skriva och producera egen musik

I födelsedags present på min 50 års dag av vänner och släktingar fick jag ett data program för inspelning av musik, som heter "CUBASE", som jag uppdaterat fortlöpande så att jag kunde börja att spela in mina egna låtar och senare de andra grabbarna i skipz började att tillsammans spela in våra egna låtar.Eftersom vi skrev musik alla 3 detta håller vi på med fortfarande. Jag har arbetat med detta I stort sett varje dag i 20 års tid. Nya låtar tillkommer ständigt. Och gamla ska förbättras så att vi ska kunna släppa vårt första album.

Nu i samband med att jag släppt min hemsida SKIP´Z.se så finns det mesta av vår musik publicerat. Du kan lyssna på vår musik och det du tycker om kan du köpa en kopia av i form av MP3 filer . Wav filer blir något dyrare då detta kräver mer arbete för att göra klar all mixning och mastrering.

Vill du lyssna på vår musik ockanske köpa några låtar eller varför inte! hela album.

Band jag spelat med

Nu tog det fart Vi repade och repade varje ledig tid vi hade. Jag hade fått en El gitarr( En Röd Höffner 2 mickar med svajarm av min syster i Julklapp samma år och jag sparade ihop till en Förstärkare .

En Dynakord DA 15 med vibrato. Jag byggde en ny högtalarlåda med rött tyg framför högtalaren, Bytte senare förstärkaren till en Dynakord DA20 som var lite kraftigare. På den enda musikaffären i Söderhamn. Hammarlunds musik, Som förestods av Gunnar Hammarlund som hade ett mellanstort dans band med blås, Gunnar spelade Saxofon. Där kunde vi lyssna och köpa skivor och instrument med mera. En dag så stod det en Ljusblå Elgitarr i skyltfönstret av märket Vox.

Gunnar Hammarlund, vår musikhandlare i Söderhamn, Som tog över affären efter sin far, Senare tog Gunnars son över affären

Den Köpte jag av intjänat gage som vi fått in på spelningar. Till förtret för de andra gitarristerna i Söderhamn. Det tråkiga var att gitarren var svårspelad, Så den bytte jag bort ganska snart. Till en Guild Gold, En Halv aukustisk El- Gitarr. Den bästa gitarr jag någonsin haft.

Jag köpte en Ny förstärkare en Vox AC 30, den finns fortfarande kvar! Står i mitt garage.

Andra band och musiker Jag spelat med, hittar du under sidan Band jag spelat med.

Började på Sandvikens centrala Yrkesskola och pluggade till Styr och reglermekaniker i 3 år, men fortsatte spela på helgerna. Jag brukade lifta till Gävle och tog sedan tåget till till Söderhamn och tvärtom, fast från Gävle till Sandviken blev det buss.

Nu med både körkort och bil så åkte jag hem till Söderhamn varje Tisdag, Torsdag och fredag och tillbaks morgonen dagen därpå. Tisdagar spelade vi på Arbrå värdshus och Torsdagar på Statt i Ljusdal. Fredagar och Lördagar hade vi andra jobb. Så de tre åren körde jag bil över 100 mil i veckan. Med hämtning av grabbarna, släpvagnen och tillbaka igen när vi spelat färdigt.

Orkestern som nu hade bytt namn Till The Bools fick mer jobb än vi räknat med. Vi Bytte namn och medlemmar igen. Nu till Tommys. Eftersom vår senaste Bassist heter Tommy. vårt första svenska namn. Sedan fick vi en ny sångare! "Dan Eriksson" från Säter, då bytte vi namn till Dannys med Dan Eriksson, det blev kortvarigt.

Vi fick tag på en sångerska istället! "Monica Svensson" från Ljusne. Nytt namn igen, nu, Tommys med Monica.

Vi var ett av de mest anlitade deltids banden från Söderhamn på den tiden , och så fortsatte karusellen vecka efter vecka.

När skolan var slut, Då fick jag ett erbjudande att börja med ett av heltids banden i Söderhamn. Nämligen Rolf Christers! Mer om det här kan du läsa om och titta på några Bilder På sidan band som jag spelat med. Där hittar du länkar till de andra banden. Som Tobbes! Paul Dennis, och så vidare

Nu i samband med att jag släppt min hemsida SKIP'z.se så finns det mycket av vår musik publicerat. Du kan lyssna på vår musik och köpadet du tycker om kan du köpa en kopia av, i form av nedladdningsbara MP3 filer . Wav filer blir något dyrare då detta kräver mer arbete för att göra klar all mixning och mastrering. samt Bränna cd skivor, därtill kommer frakt.

Min /vår musik hittar du på min hemsida för mitt företag GH Studio. Länk till GH Studio

Mer Hobbys.

Snickra, bygga om och till vårt hus, arbetet fortgår fortfarande i skrivande stund, Det är jag och min fru, som gjort nästan allt arbete tillsammans inklusive att mura, lägga golv/klinkers, kakla och måla. Min fru Anne-Lie har samtidigt tagit hand om tomten med mera.

Data/Digital musikstudio! Jag har nu även Studion i portabel variant Som gör det möjligt att göra live inspelningar.

Mina senaste inspelningar skedde 2019 i Mariefreds kyrka där jag spelat in Mariefreds Kyrkokör PAX MARIEs 100 års jubileums konsert och Julkonserten. Kommer att kunna beställas via min webbutik för de som är intresserade.

Jag har byggt en och annan förstärkare, under åren, Om något gick sönder så var det jag som fick laga det! Kablar, förstärkare och till och med Microfoner.

Min eko maskin behöver service.

En annan hobby som jag började med var att flyga, först segelflyg och senare Motorflyg. Detta gjorde jag i över 25 år. På Tullinge Gamla F18.

I Botkyrka Flygklubb där jag nästan blev klar med min IFR utbildning, Då navigeringen endast sker med instrumet och olika radiofyrar.

Samt AVA utbildning (Avanserad flygning) Luftackrobatik.

Tyvärr så körde kommunen bort hela klubben från området! Sveriges näst största flygklubb med över 350 aktiva medlemmar.

Med motiveringen att man kan ju få ett flygplan i huvudet!

Min Studio

Nu i samband med att jag släppt min hemsida SKIP´Z.se så finns det mesta av vår musik publicerat. D kan lyssna på vår musik och det du tycker om kan du köpa en kopia av i form av MP3 filer . Wav filer blir något dyrare då detta kräver mer arbete för att göra klar all mixning och mastrering.

Orkestern som nu hade bytt namn Till The Bools fick mer jobb än vi räknat med. Bytte namn och medlemmar igen. Nu till Tommys. Vi fick en sångerska: Monica Svensson från Ljusne. Nytt namn igen, nu! "Tommys med Monica".

Eftersom jag hade bil så åkte jag hem till Söderhamn varje Tisdag, Torsdag och fredag och tillbaks morgonen dagen därpå. Tisdagar spelade vi på Arbrå värdshus och Torsdagar på Statt i Ljusdal. Fredagar och Lördagar hade vi andra jobb. Så de tre åren körde jag bil över 100 mil i veckan.Med hämtning av grabbarna, släpvagnen och tilbaka igen när vi spelat färdigt

Vi var ett av de mest anlitade deltids banden från Söderhamn på den tiden , och så fortsatte karusellen vecka efter vecka.

Då fick jag ett erbjudande att börja med ett av heltids banden i Söderhamn. Nämligen Rolf Christers! Mer om det här kan du läsa om och titta på några Bilder På sidan band som jag spelat med.

En annan hobby som jag började med var att flyga, först segelflyg och senare Motorflyg. Detta gjorde jag i över 25 år. På Tullinge Gamla F18.

I Botkyrka Flygklubb där jag nästan blev klar med min IFR utbildning, Då navigeringen endast sker med instrumet och olika radiofyrar.

Samt AVA utbildning ( Avanserad flygning) Luftackrobatik.

Ett talesätt bland flygare, det där är det roligaste man kan göra med byxorna på.

Tyvärr så körde kommunen bort hela klubben från området! Sveriges näst största flygklubb med över 350 aktiva medlemmar.

Med motiveringen att man kan ju få ett flygplan i huvudet!

Sanningen var den att Botkyrka kommun ville bygga hus på området.

Jag gick 3 år utbildning inom styr och regler teknik på Sandvikens yrkesskola.

Jag fyllde 18 och tog körkort, Fick min första bil av min pappa, En begagnad Volvo PV 544 som höll i tre veckor. Bilen hade sålts av en oärlig försäljare, (bilen skulle skrotas), försäljaren på bilfirman stoppade pengarna i egen ficka, nu var min pappa och ägaren till bilfirman vänner, Så när han fick veta vad som hänt så fick säljaren sparken och fick gå direkt, samt betala tillbaka pengarna. Jag fick lägga till 500 kronor och köpte en Mercedes 180 av 1956 års modell. Bilen hade dragkrok bandet hade tidigare köpte en släpvagn för instrumenten.

Orkestern som nu hade bytt namn Till The Bools fick merjobb än vi räknat med. Bytte namn och medlemmar igen. Nu till Tommys. Vifick en sångerska: Monica Svensson från Ljusne.nytt namn igen nu Tommys med Monica.

Eftersom jag hade bil så åkte jag hem till Söderhamn varje Tisdag, Torsdag och fredag och tillbaks morgonen dagen därpå. Tisdagar spelade vi på Arbrå värdshus och Torsdagar på Statt i Ljusdal. Fredagar och Lördagar hade vi andra jobb. Så de tre åren körde jag bil över 100 mil i veckan.Med hämtning av grabbarna, släpvagnen och tilbaka igen när vi spelat färdigt

Vi var ett av de mest anlitade deltids banden från Söderhamn på den tiden , och så fortsatte karusellen vecka efter vecka.

Då fick jag ett erbjudande att börja med ett av heltids banden i Söderhamn. Nämligen Rolf Christers! Mer om det här kan du läsa om och titta på några Bilder På sidan band som jag spelat med

En annan hobby som jag började med var att flyga, först segelflyg och senare Motorflyg. Detta gjorde jag i över 25 år. På Tullinge Gamla F18.

I Botkyrka Flygklubb där jag nästan blev klar med min IFR utbildning, Då navigeringen endast sker med instrumet och olika radiofyrar.

Samt AVA utbildning ( Avanserad flygning) Luftackrobatik.

Tyvärr så körde kommunen bort hela klubben från området! Sveriges näst största flygklubb med över 350 aktiva medlemmar.

Med motiveringen att man kan ju få ett flygplan i huvudet!

Jag fyllde 18 och tog körkort, Fick min första bil av min pappa, En begagnad Volvo PV 544 som höll i tre veckor. Bilen hade sålts av en oärlig försäljare, (bilen skulle skrotas, försäljaren på bilfirman stoppade pengarna i egen ficka, nu var min pappa och ägaren till bilfirman vänner, Så när han fick veta vad som hänt så fick säljaren sparken och fick gå direkt, samt betala tillbaka pengarna. Jag fick lägga till 500 kronor och köpte en Saab 93, bytte senare till en Mercedes 180 av 1956 års modell. Bilen hade dragkrok så bandet köpte en släpvagn för instrumenten.

Saab 93 2 taktare trimmad till grupp 2  toppfart 180 km/tim
Min roligaste bil! Saab 93
2 taktare trimmad till grupp 2 toppfart 180 km/tim

Orkestern som nu hade bytt namn Till The Bools fick mer jobb än vi räknat med. Bytte namn och medlemmar igen. Nu till Tommys. Vi fick en sångerska: Monica Svensson från Ljusne. nytt namn igen nu Tommys med Monica.

Eftersom jag hade bil så åkte jag hem till Söderhamn varje Tisdag, Torsdag och fredag och tillbaks morgonen dagen därpå. Tisdagar spelade vi på Arbrå värdshus och Torsdagar på Statt i Ljusdal. Fredagar och Lördagar hade vi andra jobb. Så de tre åren körde jag bil över 100 mil i veckan.Med hämtning av grabbarna, släpvagnen och tilbaka igen när vi spelat färdigt

Vi var ett av de mest anlitade deltids banden från Söderhamn på den tiden , och så fortsatte karusellen vecka efter vecka.

Skolan var klar!

Då fick jag ett erbjudande att börja med ett av heltids banden i Söderhamn. Nämligen Rolf Christers! Mer om det här kan du läsa om och titta på några Bilder På sidan band som jag spelat med.

En annan hobby som jag började med var att flyga, först segelflyg och senare Motorflyg. Detta gjorde jag i över 25 år. På Tullinge Gamla F18.

I Botkyrka Flygklubb där jag nästan blev klar med min IFR utbildning, Då navigeringen endast sker med instrumet och olika radiofyrar.

Samt AVA utbildning ( Avanserad flygning) Luftackrobatik.

Tyvärr så körde kommunen bort hela klubben från området! Sveriges näst största flygklubb med över 350 aktiva medlemmar.

Med motiveringen att man kan ju få ett flygplan i huvudet!

Efter att jag så småningom slutat med att spela på heltid, så skaffade jag en kraftfull dator och ett begagnat mixerbord och en ny studiomicrofon.

Nu i samband med att jag släppt min hemsida "Skip'z.se" så finns det mesta av vår musik publicerat. Du kan lyssna på vår musik och det du tycker om kan du köpa en kopia av i form av MP3 filer . Wav filer blir något dyrare då detta kräver mer arbete för att göra klar all mixning och mastrering. Göra konvolut, Bränna CD skivor med mera.

Eftersom jag hade bil så åkte jag hem till Söderhamn varje Tisdag, Torsdag och fredag och tillbaks morgonen dagen därpå. Tisdagar spelade vi på Arbrå värdshus och Torsdagar på Statt i Ljusdal. Fredagar och Lördagar hade vi andra jobb. Så de tre åren körde jag bil över 100 mil i veckan.Med hämtning av grabbarna, släpvagnen och tilbaka igen när vi spelat färdigt

Vi var ett av de mest anlitade deltids banden från Söderhamn på den tiden , och så fortsatte karusellen vecka efter vecka.

Då fick jag ett erbjudande att börja med ett av heltids banden i Söderhamn. Nämligen Rolf Christers! Mer om det här kan du läsa om och titta på några Bilder På sidan band som jag spelat med

En annan hobby som jag började med var att flyga, först segelflyg och senare Motorflyg. Detta gjorde jag i över 25 år. På Tullinge Gamla F18.

I Botkyrka Flygklubb där jag nästan blev klar med min IFR utbildning, Då navigeringen endast sker med instrumet och olika radiofyrar.

Samt AVA utbildning ( Avanserad flygning) Luftackrobatik.

Tyvärr så körde kommunen bort hela klubben från området! Sveriges näst största flygklubb med över 350 aktiva medlemmar.

Med motiveringen att man kan ju få ett flygplan i huvudet!

Nu i samband med att jag nu släpper min hemsida SKIP´Z.se så finns det mesta av vår musik publicerat. Du kan lyssna på vår musik och det du tycker om kan du köpa en kopia av i form av MP3 filer.Wav filer blir något dyrare då detta kräver mer arbete för att göra klar all mixning och mastrering.

Till start.