Gå till innehåll

The Four Trappers

Den fösta versionen, Vi kallade oss för The trappers.

Jan Erik Hägqvist Trummor. Kent Burvall Piano, Men här med en Elorgel modell mindre, Göran Holmström Gitarr och sång. Bilden tagen vid en tävling i Lund för nya band.

Sedan blev vi 4 man då gick det bra med The Four Trappers

Från vänster Ola Landin Bas, Jan Erik Hägqist Trummor, och Stämsång, Arne Frid Kompgitarr och sång, Göran Holmström sologitarr och sång

Vi hade inget namn från början, Det första vi kom på var The Rockets. Men det fanns redan. (Namn måste registreras hos patentverket) Men GhostRiders då? Men det var också upptaget. The Trappers var nästa förslag. Upptaget. Ett band måste ha en bassist. Kent hade hoppat av! Vi hittade en bassist, Ola Landin Från Piteå. Jag var arbetskamrat med hans Mamma då jag var springpojke på Konsum på Norralagatan i Söderhamn. Men bara gitarr trummor och bas! Något fattades! En kompgitarrist och sångare! Det blev Arne frid från Trönö 3 mil utanför Söderhamn. Nu var vi 4! Nu testade vi med The Four Trappers och det gick bra.

. vi gillade namnet och vi var 4 stycken i bandet så då blev det The Four Trappers.

Ola slutade och i stället fick vi tag på KarlErik Hübinette på Bas.

Nu tog det fart Vi repade och repade varje ledig tid vi hade. Jag hade fått en El gitarr i julklapp av min syster ( En Röd Höffner 2 mickar med svajarm och jag sparade ihop till en Förstärkare .En Dynakord DA 15 med vibrato. Jag byggde en ny högtalarlåda med rött tyg framför högtalaren, Bytte senare förstärkaren till en Dynakord DA20 som var lite kraftigare. På den enda musikaffären i Söderhamn. Hammarlunds musik, Som förestods av Gunnar Hammallund som hade ett mellanstort dans band med blås, Gunnar spelade Saxofon. Där kunde vi lyssna och köpa skivor och instrument med mera. En dag så stod det en Ljusblå Elgitarr i skyltfönstret av märket Vox.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 00000046223.jpg
En tidig bild från när vi spelade på Ofärne festen i Hälsingland,
nu med en ny bassist KarlErik Hûbinette

Bandet ombildades igen, KarlErik slutade och i stället började Tommy melqvist på Bas och vi tog med Björn Wikberg på Orgel. nytt namn, nu blev det "The BOOLS" En ny medlem till! Alf Alanius på kompgitarr och körsång. och så fortsätter historien.