Gå till innehåll

Modellbygge

Jag byggde först några modellbåtar, med Glödstift motorer och hembygd Radiostyrning, fortsatte med modellflygplan och sedan en svävare.

Redbullfluktag

Jag och min yngste son Thommy fick en idé. Vi skulle var med på Redbull fluktag i göteborg, Först skulle man tillsammans med anmälan skicka in en ritning på vad ville tävla med. Något som skulle kunna flyga minst 6 meter, i värsta fall rakt ner i vattnet från en 6 meter hög ramp. Thommy ritade och vi blev godkända. Så vi började bygga vår farkost.

Material var 1 st trä regel 45x95, 1 st plywood skiva 12 mm. Ribbor ett gäng, 22x22mm, " 2st frigolitflak 10x 240 cm

Täckpapp 2 sorter en med silver glans. Röd väggfärg, Skruv(Grabber 42mm, 2 st bultar, 10 mm plaströr några brickor Aluminium plåt. rodren gick att manövrera. Vi gjorde mallar i Plywood för att forma frigoliten till riktig vingprofil som vi formade med en hemmagjord elsåg med volframtråd som blev varm, som vi drev med en gammal batteriladdare för bil och ett stort vridmotstånd.

Efter tävlingen krossade en liten grävskopa samtliga farkoster. som sedan transporterades bort. Vi hade ställt bil och trailern i ett öppet garage. När vi skulle åka tillbaka dagen efter, så var Trailern borta. Vi ringde Polisen och anmälde stölden och företaget som drev parkeringshuset. och berättade. Vi fick då svaret! vi håller just nu på och bränner en skiva till polisen det finns kameror som har rörelsensor så vi har spelat in allt.

Vi åkte hem och ringde OK i Huddinge och berättade. vi var försäkrade. 2 dagar senare ringde Polisen i Göteborg och berättade att de hittat Trailern och låst in killarna som redan var kända av polisen. Trailern transporterades till en OK mack i Göteborg som har uthyrning. Så allt var frid och fröjd. Det var som en film både kul och spännande.

Hyrde en trailer på OK i Huddinge.

Startvagnen hade trähjul. Hela familjen hjälpte till att lasta och täcka med en presenning. färgen var fuktig när vi startade resan. Thommy propsade på att få flyga farkosten.

Redbull fluktag hade byggt upp en 6 meter hög ramp Över vatten. som alla tävlande ekipage skulle rullas ut över kanten. Det var tre, bedömningar Fantasi! Design, Längsta flygsträckan. Kortaste var 6 meter rakt ner och så vidare.

Samt bästa show före.

Vi vann både Fantasi och design. Men flygsträckan blev något för kort, då vi tvekade strax innan vi skickade farkosten över kanten. tyngdpunkten blev fel eftersom vi inte kunnat testa farkosten innan. men det var skitkul, dessvärre slog sig Thommy när han träffade vattnet, så han fick vila i ett litet tält en stund efter. men reste sig snart utan skador. Efteråt blev alla deltagare bjudna på fest. Första pris var ett flygcertifikat. Men det hade både min fru och jag redan.