Gå till innehåll

Skip’z historia

Om oss

Vi startade 1978 efter att Lars Olofs och min fru konstaterat att deras gubbar var overksamma musiker för tillfället. Då bodde vi i Höghus i Hallunda i Botkyrka.
I den första versionen kallade vi oss för "Ekobandet" Mer bilder och berättelser på Ekobandet Klicka här eller på bilden.

Från vänster Kjell Björntegen Trummor Gitarr och sång, Tore Wallin Dragspel, Lars Olof Eriksson Bas och sång, Göran Holmström Gitarr, Tenorsax, Tvärflöjt och sång. Vi började direkt med stämsång och att köra till varandra, Därav vårt speciella sound.

Vi börjar här på den svartvita tiden

Kjell Björntegen Gitarrist och sångare, som kom Från Stockholm " Kelle B och Bandet" Han blev bandets första trummis.

Tore Wallin En dragspelare med nära nog perfekt gehör. Han visste inte vad accorden hette, Vi gav honom en ton och sedan spelade han felfritt.

Tore med syntdragsprl

På den tiden använde många Dansband INTE noter. de flesta spelade på gehör. Likaså vi.

Lars Olov Eriksson Började spela Klarinett som ung , Sedan Kompgitarr och sång. Bytte till Bas och sång. Lars Olov Kom från Lokalband i Norberg med omnejd i Västmanland. Lars Olov Eriksson arbetade vid den tiden som hissmontör, Fastighets skötare och hissreparatör då vi träffades, men som ung hade han provat på att jobba i en gruva långt under jord sedan blev det högt över marken då Lars Olov arbetade med att montera Telemaster, runt om i landet. Och hamnade till sist i Hallunda i Botkyrka. på samma gård som mig i huset mitt emot.

Basen i bandet

Göran Holmström (Jag) Hade spelat med flera olika Band från Söderhamn I Hälsingland. Vidare till olika Heltids band under flera år Efter det sista heltidsbandet, började jag att köra Taxi i Botkyrka. Arbetade senare i en butik i Hallunda "Broddmans",Radio TV och Foto.

Förlåt vad är det för låt
Butiken blev senare Stjernholms ljud och bild På Folkungagatan i Stockholm

Jag blev senare Butkschef i flera av företagets butiker under tiden då företaget avvecklades. Fick sedan jobb i en före detta Broddman butik på Folkungagatan i Stockholm "Stjernholms ljud och bild" denna bild. Fortsatte sedan till OBS varuhuset i Fittja, på Foto/ Ur avdelningen, fortsatte till hushållsel / Vitvaror som varugrupps ansvarig, fick en del utbildning genom KF. Blev senare uppraggad av ett Företag i Saltsjöduvnäs I Nacka AB Linco . Som i huvudsak sålde Batterier "Energiser" men som startade en ny avdelning med hushållsel, Jag arbetade som resande säljare och distriktschef för allt mellan Karlstad och Kalmar och allt över, upp till Kiruna. Många timmar på vägen. och i luften då jag innehade flygcertifikat så kunde jag flyga själv till platser på en radie av ca 30 mil eller längre. jag kunde då vara tillbaka hemma samma dag. Det blev billigare för företaget då de slapp kostnader för hotell.

Jag Startade eget företag parallelt och sålde helt andra varor till nya kunder, när jag ändå var ute och reste, det gick inte så bra, eftersom finanskrisen kom samtidigt i början på 90 talet. Jag sökte jobb på en lokal elfirma i Botkyrka, " Norsborgs Eltjänst AB, Arbetade först som elektriker med service, senare ledande montör på större byggen. Där blev jag kvar i 25 år fram till min pension.Då Började jag och min fru att bygga om och till vårt hus. detta har nu pågått i snart 9 år, varvat med många timmar i studion, som var ett av målen med utbyggnaden. Och att passa Barn barnen. Och nu håller jag på med att göra klar min andra hemsida.

Kjell Björntegen arbetade som fastighetsskötare på Söder i Stockholm

Gemensamt för Kjell, Lars Olov och Jag (Göran) var att vi hade gjort flera skivinspelningar. Lars Olof var först och  senare Kjell och så Rolf. Jag var sist av oss

Min skivdebut blev med Paul Dennis. Två album. Det första heter Danspartaj Från 1974. Det andra Heter "Paul Dennis" från 1975. Som blev av musik kritiker i kvälls pressen korad till 1975 års bästa Dansbands platta. Med låtar som Jasså du man ska bli Farsa.

Paul Dennis spelade in 3 album det första heter Dans sound från 1973

Paul Dennis Album finns att lyssna på under fliken Vår musik

Bilderna nedan var de första som togs för att hitta en bra bild till ett idolkort.

Efter många och långa repetitioner så började äntligen jobben strömma in,

Det var mest privata fester och olika evenemang från början.

Vi var redan då rutinerade musiker och behärskade flera olika musikstilar.

Vi var alla sångare utom Tore.

Bilden tagen i en bastu.

Jobben strömmade in, varje helg blev inbokade,

Då fick vi engagemang av Gröna lund att spela Gammaldans på den runda dansbanan (Dans ut) En vecka i taget, under sommarhalvåret, ibland flera gånger i månaden, Detta pågick i flera år och under tiden byttes medlemmar i bandet ut, ett naturligt fenomen i de flesta Dansband. Reportoaren förändrades efterhand.

Så fick vi ett jobb på Möja i Stockholms skärgård, Att spela 3 gånger i veckan, Onsdag, Fredag och Lördag. Vi fick låna ett klubbhus att sova i efter spelningen, Båten gick tillbaka klockan 7 på morgonen Så vi hann precis tillbaka för att komma i tid till jobbet. Så höll vi på hela den sommaren.

Ekobandet På väg till Möja i Stockholms skärgård Där vi spelade tre kvällar i veckan. hela sommaren Vi pendlade med båt Onsdag , och Söndag, Vi åkte tillbaks till Stockholm för att jobba med våra ordinarie jobb, båten gick 8.30 på morgonen, Torsdag och Söndag.

Trummisar genom åren

Ekobandet på Möja

Några bilder från den resan.

Vi väntar på Baltic Star.
BalticStar på väg rakt in i kajen vid skeppsbron i Stockholm.

Vi bytte gubbar, Tore slutade och ersattes av Hans Lundgren på Piano, Som då arbetade som kamrer på ett företag i Stockholm, Kjell Björntegen, som arbetade som fastighetsskötare Slutade och ersattes av Jan Thelmé

I mitten Jan Telmé

 Jan Thelmé slutade och då blev det dags för Tommy Andersson på Trummor som då arbetade som Kock till vardags. Då tappade vi en sångare. Lars Olov arbetade med hissar. Jag arbetade i en affär"Broddmans" I Hallunda, Radio TV/Foto. Jag blev senare ambulerande butikschef på olika butiker under tiden företaget avvecklades.

Från vänster Hans Lundgren, Elpiano och Vibrafon. Tommy Andersson Trummor, Lars Olov Eriksson Bas och sång, Göran Holmström, Gitarr,Tenorsaxofon, Tvärflöjt och sång

Tommy slutade och ersattes av Jan Telmé på Trummor, släkt med Östarna

Nedan, Lars Olov Tore och Jan!

Ser dom ett Spöke ?
Lars Olov, Tore och vår nya trummis Jan Telmé

Nu blev det dags för Hans Lundgren på Rohdes piano och Wibrafon

Lars Hellström

Lars Hellström arbetade vid den tiden som målare , bland annat på SVTs dekorverkstad.

Efter några år slutade Lars Hellström och ersattes av Roger Bingestam på Trummor och sång. nu var vi tre Sångare igen.

Ekobandet med Roger Bingestam.

Namnbyte till skip`z

Ny medlem i bandet Roger Bingestam, då gift med Lena Eriksson(sångpedagog och musikalartist (från bland annat Cats).

Roger hade känningar med ett företag som heter "SKIP" och som hade flera Gym i Stockholm och egen tillverkning av vitaminer mineraler och proteiner för kraftsport. Roger ordnade så att vi kunde byta namn till SKIP`Z och därigenom, gjorde reklam för företagets Produkter. Genom att ordna fram nya kläder och affischer och reklamkort med reklamen tryckt på både affischer och kort. samt orkesternamnet broderat i Rött på ryggen och på Bröstficka avtalet skulle gälla på obestämd tid.

Så småningom så slutade även Roger av personliga skäl och öppnade en butik på Folkungagatan i Stockholm "Hund och Katt". Några månader efter åkte Roger mer några Kompisar till Schweits för att åka skidor.

Redan första kvällen skulle kompisarna gå till en Restaurang för att äta, då halkade Roger och slog huvudet i en sten och avled dagen därpå av skadan.

Lars Hellström blev ombedd att komma tillbaks till bandet igen. och så varade det ganska länge.

Varför vår Slogan! "Bandet som kan det", Jo Vi behärskar många olika kategorier av Musik från gammeldans till Pop, gammaldags rock, Latinamerikanskt, ballader och underhållning. Vi har kompat Artister och deltagit Tävlingen Höstens Melodier vid flera tillfällen. Första gången 2011 i en deltävling som vi ej gick vidare från, men det resulterade i Två låtar på CD och Kasettband.  Zigenerflickan av Martin Klaman på Kassettband och San Augustin , på CD Music by mail (Dansband 7) från 1991

Jag minns ej namnet på låtskrivaren, men Jag skrev om texten med godgännade av kompositören. Vi var i finalen 2012 där vi deltog Med Åh att få kramas ( Finns på Spotify, Höstens melodier från 2012 Skipz / oh att få kramas.(titeln felstavat på Spotiy.) Text och musik samt arr av Göran Holmström, då hamnade vi på 9 plats av 21 band. 2013 i finalen med låten Jag kommer hem, Text och musik samt arr av Rolf Söderlind, resultat 12 plats av 24. men enligt Kvälls pressens musikreporter var vår Power ballad den bästa. Den kan höras på Spotify. Höstens melodier från 2013 skipz orkester/Jag kommer hem.

 Ny medlem började, Lars Ström på Dragspel, Medlem i Accordion klubb! (Lars, Fyllde82 år den12/4 2020, Han spelar fortfarande). Under den här tiden Lars Ström var med, förbättrades den musikaliska kvalitén avsevärt, så mycket att antalet jobb ökade markant. Vi spelade 3-5 kvällar i veckan runt om i Mälardalen.

Då kommer vårt första utlandsjobb, På Gran Canarias Playa del Sol i två veckor. Första gången med Lars Ström. Den andra gången enligt bilden nedan, med Hans Lundgren på piano. Observera vår affisch på scen väggarna.

Skipz bestod då av: Lars Olov Eriksson, Lars Ström, Lars Hellström och Göran Holmström, En gång när vi spelade på Birka Prinsess hade vi vikarie på keyboard en kille med namnet Lars Berglund! Lätt att presentera gubbarna: Lasse och Göran, varav 3 man med Ström i efternamnet.

Lars Ström Var med oss första gången Till Playa del sol. Den andra gången vi var på Playa Del Sol var Hans Lundgren med, Efter den andra gången på Gran Canaria slutade Hans Lundgren och istället kom Jan Lindberg med, på keyboard och Hammond orgel och sång. Nu sjunger Alla i bandet igen.

SKIPZ Album 3

Tredje gången på Gran Canaria var sammansättningen annorlunda då vi spelade på Scandinavian Bar 50 meter från Playa Del Sol. Nu hade Lars Hellström slutat för gott! sa han! så vi blev tvungna att hitta en ersättare snabbt. Det blev Stefan Lidström som var musikärare på en skola i Södertälje och samtidigt en kollega i Botkyrka flygklubb som jag och min fru var medlemmar i, vi flög enmotoriga flygplan.

Eftersom vi skulle till Gran Canaria och det var under Juli månad så var Stefan ledig från skolan. Han tog med sin fru som vi andra. vi som spelade hade mat och husrum och resan betald, så det blev en slags betald semester. Tredje gången på Gran Canaria 50 meter till vänster på Tirajana från Playa Del Sol. i 3 veckor.

Ekobandet På väg till Möja i Stockholms skärgård Där vi spelade tre kvällar i veckan. hela sommaren Vi pendlade med båt Onsdag , och Söndag, Vi åkte tillbaks till Stockholm för att jobba med våra ordinarie jobb, båten gick 7.30 på morgonen, Torsdag och Söndag.

Färdig

 

Bildgalleri från Möja.

Men det slutar inte här, Lars Hellström slutar och in kommer Roger Bingestam på Trummor och sång Nu är vi 3 sångare som backar upp varandra med kör och stämsång.

Skipz album1
Roger Bingestam var vid den här tiden gift med Lena Eriksson (musikalartist och sång pedagåg) Under Rogers tid i bandet så skedde ett namnbyte igen till SKIP`Z
Namnet kom från ett företag som heter SKIP och hade flera gym och egen tillverkning av Vitaminer, mineraler och Proteiner.
Då Roger kände ägaren till företaget så ordnades ett avtal att så länge vi gjorde reklam för SKIP så fick vi ta namnet SKIP
z. Vi fick afischer, reklamkort och nya spel svidar, vilket vi var glada för. Men, inget varar för evigt. Roger slutade av privata skäl och öppnade en butik på söder i Stockholm med namnet hund och katt.
En tid senare åkte Roger och några kompisat till Sweitsiska fjällen, andra dagen skulle grabbarna ut och äta. På vägen till restaurangen , halkade Roger och föll så illa att han slog huvudet i en sten, Roger avled dagen därpå av sina skador.
Alla i bandet saknar fortfarande Roger, en sann vän, Duktig sångare och musiker.
SKIPZ Album 3
Lars Hellström kom tilbaka till bandet Här Från vänster Göran Holmström Gitarr Sax, Tvärflöjt och sång. Lars Olov Eriksson,Bas och sång, Ny medlem Jan Lindberg, Keyboard, Hammondorgel och sång, Lars Ström, Dragspel och stämsång, och Lars Hellström Trummor och stämsång

Det här var den allra bästa versionen av Bandet!

Medlemmar kommer och går. Jan Lindberg som samtidigt var involverad i ett annat band slutade för att ägna mer tid åt det bandet.

Nu börjar jakten på en ny keyboardist, I samma veva slutade Lars Ström som hade fullt upp med Acordion klubb.

Flera vikarier var med, så vi annonserade och fick svar av några olika pianister.

Då kom Rolf Söderlind till oss för test. Rolf som hade spelat med i flera olika band och brukade ta en del trubadur jobb Var duktig på Piano och sång, Rolf hade även han spelat in flera skivor med egen musik så det föll sig naturligt att välja Rolf.

Det var så Låtskrivartrion H.E.S uppstod!

Holmström, Eriksson, Söderlind.

Eftersom jag hade investerat en hel del pengar på Inspelnings utrustning, så fanns nu äntligen möjligheten för oss att påbörja inspelningarna av vår egen musik, där vi spelade alla instrument, och sjöng alla sångstämmor och producerade själva. Jag stod för det tekniska i min lilla studio i källaren i min och min frus radhus i Botkyrka.

Vi blev inbjudna att vara med i tävlingen höstens melodier med final på Berns salonger, vi var med i en deltävling men gick inte vidare den gången Lars Hellström slutade och vi stod utan trummis ett tag. Då blev vi erbjudna att spela på Scandinavianbar på Gran Canaria Då hade jag en flygkamrat i Botkyrka flygklubb Stefan Lidström Som var musiklärare och trummis.

Stefan ställde upp och vi spelade i 3 veckor på Gran Canaria.

Väl hemma så blev vi uttagna till Höstens melodier igen nu direkt till finalen med en egen Låt som vi spelade in i en studio i ett garage i Nyköping. Med låten Åh att få Kramas, Skriven av Mig nere på Gran Canaria. Stefan ställde upp både på inspelningen och vid finalen på Berns salonger. Strax efter fick Stefan ett erbjudande om att bli pilot på heltid och flyga stora flygplan, jag tror att han flyger än.

Nu hörde Fritidsresor av sig och ville ha oss en månad i Turkiet.

V tackade ja naturligtvis, Men vi hade ingen trummis! Det fanns bara en som skulle klara det och det var Lars Hellström som blev tillfrågad, Lars tackade ja. till 1 månad på hotell Pashabay i Alanja. Flyg till Antalja och sedan Buss i många timmar. Vi fick bo på ett annat hotell ca 10 minuter från Pashabay.

Eftersom jag är elektriker bland annat, så hade jag tagit med mig verktyg och ett antal begagnade vägguttag! alla gick åt. Första dagen fick jag börja med att laga mixerbordet som tillhörde hotellet, som inte fungerade. Dagen därpå bytte jag ut 4 vägguttag på scenen. + en del andra saker som var trasiga. Kopplade ur en kabel som hängde i taket som det hela tiden slog gnistor ur och som störde ljudet från scenen.

Från vänster Göran Holmström, Bak Lars Hellström, Rolf Söderlind Keyboard
Skipz kompar Sadie Nine Som sjunger likt Tina Turner och Trollar proffesionellt
Lunch för personalen

Ekobandet På väg till Möja i Stockholms skärgård Där vi spelade tre kvällar i veckan. hela sommaren Vi pendlade med båt Onsdag , och Söndag, Vi åkte tillbaks till Stockholm för att jobba med våra ordinarie jobb, båten gick 8.30 på morgonen, Torsdag och Söndag.

 

Så blev det dags att styra kosan söderut till en annan ö, Gran Canaria och Restaurang Playa Del Sol, det var första resan som varade i två veckor, Samma sak nästa gång. Den tredje gången bara ca 50 meter från Playa Del Sol, på Restaurang Scandidinavian bar, denna gång i tre veckor.

Från vänster Göran Holmström, Lars Hellström, Lars Olof Eriksson, Hans Lundgren.

Nedan Vid vår tredje gång på Gran Canaria, Scandinavian bar.

 

Nu har vi kommit till Turkiet, några kilometer norr om Alanja, Hotell Pascha Bay. Den här gången blev det fyra veckor i solen med 43 grader i skuggan på dagarna. För orkestrar så rådde det ölförbud från baren. Så vi handlade i affären i stället en back i taget, Vatten var dyrare!

Skip'z i Turkiet Bildgalleri.

Skipz på scen på Hotel Pascha Bay i Turkiet, några kilometer norr om Alanja.
Från vänster Göran Holmström, Lars Olof Eriksson, Rolf Söderlind och Inlånad För det här jobbet Lars Hellström på Trummor
SKIPZ med Sadie Nine Från England, Sångerska och Illusionist med Röst som Tina Turner men oj vad hon kunde trolla!
Vi låtskrivare skrev och framförde en introlåt Till Sadie.
Texten började, sexy Sadie, sexy Sadie, Sadie Nine,
och då kom hon in och startade sin show. Vi hade kul, Sadie var även med på onsdagskvällarna då vi hade BeachParty för hotellgästerna nere vid stranden.

Första dagen när vi kommit till Hotellet och riggat våra instrument frågade personalen om vi hade tittat på videon Och vi frågade! vilken video? Jo Videon med vår kabaré! vi hade inte fått någon video! de hade glömt att skicka den. Så vi fick börja med repetionen direkt på natten efter att vi spelat färdigt, vi höll på hela natten. Dagen därpå fick jag börja tidigt med att laga mixerbordet som krånglade hela kvällen innan, sedan bytte jag flera Vägguttag som var trasiga, Jag hade tagit med mig flera stycken från Sverige eftersom jag kände på mig att skulle behövas, och det gjorde det.Sedan gick jag en runda runt scenen och köket och hittade mer fel! en kabel som hängde från taket som det gnistade från, ca en halv meter av kabeln var förkolnad. jag hittade säkringen och tog bort den. Upp till Receptionen och hittade hotell chefen och förklarade läget. Nästa dag kom en elfirma och åtgärdade felet. Nu var det Dags att börja Repetera med Sadie. Hon hade skickat Noter och låtlista flera veckor innan. så den repetionen tog knappt en timme, vi hade repat in Körsång och stämmor hemma i Sverige några dagar innan vi åkte. Det visste inte Saide så hon blev glatt överraskad. Efter en Månad med 43 grader i skuggan blev det så dags att åka hem, och då fick vi lön! några miljoner Lira var, omvandlat till Svenska Kronor så var det mycket dåligt betalt, Men med mat och husrum gratis så tog vi chansen att ha lite semester samtidigt.Vi hann inte ha tråkigt.

 

Beach partyt på onsdags nätterna.

Tack för den här gången, det här var vårt sista utland jobb, nu väntade vardagen hemma i Sverige.

Vi börjar här på den svartvita tiden

Kjell Björntegen Gitarrist och sångare Kom Från Stockholms bandet" Kelle B och Bandet" Han blev bandets första trummis.

Tore Wallin En dragspelare med nära nog perfekt gehör. Han visste inte vad accorden hette, Vi gav honom en ton och sedan spelade han felfritt.

På den tiden använde många Dansband INTE noter. de flesta spelade på gehör. Likaså vi.

Lars Olov Eriksson Började spela Klarinett som ung , Sedan Kompgitarr och till slut Bas och sång. Lars Olov Kom från Lokalband i Norberg med omnejd i Västmanland

Och hamnade till sist i Hallunda i Botkyrka.

Göran Holmström Hade spelat med flera olika Band från Söderhamn I Hälsingland. Vidare till olika Heltids band under flera år.

Gemensamt för Kjell, Lars Olov och Göran var att vi hade gjort flera skivinspelningar.

Bilderna nedan var de första som togs för att hitta en bra bild till ett idolkort.

Efter många och långa repetitioner så började äntligen jobben strömma in,

Det var mest privata fester och olika evenemang från början.

Vi var redan då rutinerade musiker och behärskade flera olika musikstilar.

Vi var alla sångare utom Tore.

Tore wallin
Uppifrån, LarsOlov Eriksson Kapellmästare, Bas och sång, Tore Wallin Dragspel, Kjell Björntegen Trummor,gitarr och sång, Göran Holmström Gitarr Saxofon, Tvärflöjt och sång, samt en del Arrangemang plus all teknik, Ljud och reparationer.
Från Vänster Kjell Björntegen, Tore Wallin, Göran Holmström, Lars Olov Eriksson. än så länge samma gubbar.

Jobben strömmade in, varje helg blev inbokade,

Då fick vi angagemang av Gröna lund att spela Gammaldans på den runda dansbanan (Dansut) En vecka i taget, under sommarhalvåret, ibland flera gånger i månaden, Detta pågick i flera år och under tiden byttes medlemmar i bandet ut, ett naturligt fenomen i de flesta Dansband. Reportoaren förändrades efterhand.

Så blev vi erbjuden ett jobb på Möja i Stockholms skärgård, Att spela 3 gånger i veckan, Onsdag, Fredag och Lördag. Vi fick låna ett klubbhus att sova i efter spelningen, Båten gick tillbaka klockan 7 på morgonen Så vi hann precis tillbaka för att komma i tid till jobbet. Så höll vi på hela den sommaren.Så fick vi ett jobb på Möja i Stockholms skärgård, Att spela 3 gånger i veckan, Onsdag, Fredag och Lördag. Vi fick låna ett klubbhus att sova i efter spelningen, Båten gick tillbaka klockan 7 på morgonen S vi hann precis tillbaka för att komma i tid till jobbet.sommaren.

Ett litet bildarkiv från sommaren på Möja.

Tore äter fruckost
BalticStar på väg rakt in i kajen.
Från vänster Hans Lundgren, Elpiano och Vibrafon. Tommy Andersson Trummor, Lars Olov Eriksson Basoch sång, Göran Holmström, Gitarr,Tenorsaxofon, Tvärflöjt och sång

Vi bytte gubbar, Tore slutade och ersattes av Hans Lundgren på Piano, Kjell björntegen Slutade och ersattes av Tommy Andersson på Trummor. Då tappade vi en sångare.

Efter Möja spelade vi ett antal gånger på Åland. För att inte tala om Baltic Star som körde in i kajen när vi skulle spela på båten, Kaptenen var full.

Ser dom ett Spöke ?
Lars Olov, Tore och vår nya trummis Jan Telmé

Tommy slutade och ersattes med Jan Tellmé på Trummor,släkt med Östarna,

Nu har Tore Wallin slutat. Möja blev för mycket.

Nu blev det dags för Hans Lundgren på Rohdes piano och Wibrafon

Snygg formation

Varför vår Slogan! "Bandet som kan det", Jo Vi behärskar många olika kategorier av Musik från gammeldans till Pop, gammaldags rock, Latinamerikanskt, ballader och underhållning. Vi har kompat Artister och deltagit Tävlingen Höstens Melodier vid flera tillfällen. Första gången 2011 i en deltävling som vi ej gick vidare från, men det resulterade i Två låtar på CD och Kasettband. Zigenerflickan av Martin Klaman och Sanaugustin , minns ej namnet på låtskrivaren,där men Jag skrev om texten . I finalen 2012 där vi deltog Med Åh att få kramas Finns på spotify , Höstens melodier från 2012 Skipz/oh att få kramas.Text och musik samt arr av Göran Holmström då hamnade vi på 9 plats av 21 band. 2013 i finalen med Jag kommer hem, Text och musik samt arr av Rolf Söderlind, resultat 12 plats av 24. men enligt Kvälls pressens musikreporter var vår Power ballad den bästa. Den kan höras på Spotify. Höstens melodier från 2013 SKIPZ orkester/Jag kommer hem.

Nu händer det saker Vi byter gubbar igen! Jan Telmé slutar och ersätts av Lars Hellström, på trummor och stämsång. Tore Wallin slutade och ersattes av Hans Lundgren. På Piano och wibrafon.

Ny medlem Började, Lars Ström på Dragspel Medlem i Accordian klubb! Lars, Fyllde år i dag den12/4 2020 82 år, Han spelar fortfarande. Under den här tiden ökade antalet jobb markant Vi spelade 3-5 kvällar i veckan runt om i Mälardalen.

Då kommer vårt första utlandsjobb, På Gran Canarias Playa del Sol i två veckor

Lars Ström Han Var med oss första gången Till Playa del sol. Den andra gången vi var på Playa Del Sol var Hans Lundgren med, Efter den andra gången på Gran Canaria slutade Hans Lundgren och istället kom Jan Lindberg med, på keyboard och Hammond orgel och sång. Nu sjunger Alla i bandet igen.

Men det slutar inte här, Lars Hellström slutar och in kommer Roger Bingestam på Trummor och sång Nu är vi 3 sångare som backar upp varandra med kör och stämsång.

Skipz album1
Roger Bingestam var vid den här tiden gift med Lena Eriksson (musikalartist och sång pedagåg) Under Rogers tid i bandet så skedde ett namnbyte igen till SKIP`Z
Namnet kom från ett företag som heter SKIP och hade flera gym och egen tillverkning av Vitaminer, mineraler och Proteiner.
Då Roger kände ägaren till företaget så ordnades ett avtal att så länge vi gjorde reklam för SKIP så fick vi ta namnet SKIP
z. Vi fick afischer, reklamkort och nya spel svidar, vilket vi var glada för. Men, inget varar för evigt. Roger slutade av privata skäl och öppnade en butik på söder i Stockholm med namnet hund och katt.
En tid senare åkte Roger och några kompisat till Sweitsiska fjällen, andra dagen skulle grabbarna ut och äta. På vägen till restaurangen , halkade Roger och föll så illa att han slog huvudet i en sten, Roger avled dagen därpå av sina skador.
Alla i bandet saknar fortfarande Roger, en sann vän, Duktig sångare och musiker.
SKIPZ Album 3
Lars Hellström kom tilbaka till bandet Här Från vänster Göran Holmström Gitarr Sax, Tvärflöjt och sång. Lars Olov Eriksson,Bas och sång, Ny medlem Jan Lindberg, Keyboard, Hammondorgel och sång, Lars Ström, Dragspel och stämsång, och Lars Hellström Trummor och stämsång

Det här var den allra bästa versionen av Bandet!

Medlemmar kommer och går. Jan Lindberg som samtidigt var involverad i ett annat band slutade för att ägna mer tid åt det bandet.

Nu börjar jakten på en ny keyboardist, I samma veva slutade Lars Ström som hade fullt upp med Acordion klubb.

Flera vikarier var med, så vi annonserade och fick svar av några olika pianister.

Då kom Rolf Söderlind till oss för test. Rolf som hade spelat med i flera olika band och brukade ta en del trubadur jobb Var duktig på Piano och sång, Rolf hade även han spelat in flera skivor med egen musik så det föll sig naturligt att välja Rolf.

Det var så Låtskrivartrion H.E.S uppstod!

Holmström, Eriksson, Söderlind.

Eftersom jag hade investerat en hel del pengar på Inspelnings utrustning, så fanns nu äntligen möjligheten för oss att påbörja inspelningarna av vår egen musik, där vi spelade alla instrument, och sjöng alla sångstämmor och producerade själva. Jag stod för det tekniska i min lilla studio i källaren i min och min frus radhus i Botkyrka.

Vi blev inbjudna att vara med i tävlingen höstens melodier med final på Berns salonger, vi var med i en deltävling men gick inte vidare den gången Lars Hellström slutade och vi stod utan trummis ett tag. Då blev vi erbjudna att spela på Scandinavianbar på Gran Canaria Då hade jag en flygkamrat i Botkyrka flygklubb Stefan Lidström Som var musiklärare och trummis.

Stefan ställde upp och vi spelade i 3 veckor på Gran Canaria.

Väl hemma så blev vi uttagna till Höstens melodier igen nu direkt till finalen med en egen Låt som vi spelade in i en studio i ett garage i Nyköping. Med låten Åh att få Kramas, Skriven av Mig nere på Gran Canaria. Stefan ställde upp både på inspelningen och vid finalen på Berns salonger. Strax efter fick Stefan ett erbjudande om att bli pilot på heltid och flyga stora flygplan, jag tror att han flyger än.

Nu hörde Fritidsresor av sig och ville ha oss en månad i Turkiet.

V tackade ja naturligtvis, Men vi hade ingen trummis! Det fanns bara en som skulle klara det och det var Lars Hellström som blev tillfrågad, Lars tackade ja. till 1 månad på hotell Pashabay i Alanja. Flyg till Antalja och sedan Buss i många timmar. Vi fick bo på ett annat hotell ca 10 minuter fån Pashabay.

Eftersom jag är elektriker bland annat, så hade jag tagit med mig verktyg och ett antal begagnade vägguttag! alla gick åt. Första dagen fick jag börja med att laga mixerbordet som tillhörde hotellet, som inte fungerade. Dagen därpå bytte jag ut 4 vägguttag på scenen. + en del andra saker som var trasiga. Kopplade ur en kabel som hängde i taket som det hela tiden slog gnistor ur och som störde ljudet från scenen.

SKIP`Z i Turkiet

Mer bilder

Från vänster Göran Holmström, Bak Lars Hellström, Rolf Söderlind Keyboard
Skipz kompar Sadie Nine Som sjunger likt Tina Turner och Trollar proffesionellt
Lunch för personalen

Ett stort tack till personalen på PaschaBay det var en lärorik vistelse i Turkiet och gaget var på flera millioner Lira, nästan inte värt någonting i Svenska pengar, men det var kul i alla fall.

Tack för den här gången.

Tillbaka till Start