Gå till innehåll

Tommys med Monica

Det var nu det började att hända saker, Efter att vi hade haft namnet "Tommys" och sedan "Dannys med Dan Eriksson" och hade varit 5 man i bandet blev vi nu 5 man och en kvinna Då Monica Svensson från ljusne kom med i bandet och i och med den nya konstellationen av medlemmar Så var vi 3 st lead sångare och 4 av 5 st som körade, vi hade redan då ett maffigt sound, då vi hela tiden backade upp varandra. Dessvärre var att det inte finns några inspelningar bevarade från den tiden.

När vi repeterade så brukade vi spela in på en kassett bandspelare och sedan lyssna igenom efteråt, en metod som jag senare fortsatte med i andra band som jag spelade med senare.

En rolig sak var att vid ett tillfälle så satte vi i ett kassettband i bandspelaren utan att kolla om bandet var tomt. Vi spelade in, stoppade och tog om flera gånger, när vi sedan lyssnade på resultatet då vi kommit igenom en hel låt med alla snuttar som det blev, då hördes en röst som var kvar från ett radioprogram, (ja så gick det då äntligen till sist.) det glömmer jag aldrig!

Ett glatt gäng och vi hade som regel att bara spels glad musik och det lönade sig.

Från vänster, Björn Wikberg, Orgel och stämsång, Monica Svensson sång, men kunde spela cello, Esbjörn Jansson Trummor. Per Arne Burman Kompgitarr och sång. fram, Göran Holmström, Gitarr, sång och Dragspel samt Såg! (Sandviken Stradivarius). Tommy Mellqvist(Falk), Bas. Tyvärr använde vi aldrig vare sig cello.Dragspel eller såg på spelningarna.

Från vänster, Göran, Tommy, Per Arne, Esbjörn, Monica och Björn.

Så slutar vår trummis, Esbjörn! men han hade en yngre bror Jörgen som också spelade trummor, så han fick hoppa in, inget krångel där inte, det han inte kunde det fick han lära sig.

Från vänster, Göran, Tommy,Monica, Björn, Jörgen och Per Arne.

Nu slutade Jörgen också, men då ställde Per Arne ifrån sig gitarren och skaffade trummor, så var den saken klar.

Det blev dags för mig att utbilda mig till ett yrke så jag började på centrala yrkesskolan i Sandviken i 3 år. Men eftersom jag precis tagit körkort och fått en begagnad Volvo av min pappa så pendlade jag flera gånger i veckan fram och tillbaka till söderhamn. Bandet fortsatte som om inget hänt.