Gå till innehåll

Studion

Jag började i ett källarrum i vårt radhus i Alby och sitter nu i källaren i vårt om och tillbyggda hus i Mariefred och redigerar nya och äldre inspelningar som snart ska släppas. för allas öron.

Lättare att jobba med flera skärmar

Allt det här resulterade i att jag har startat ett företag där jag kan sälja kopior av våra låtar i Mp3 format. Företaget heter GH Studio

När min studio dator havererade hösten 2019 blev det ett ovälkommet uppehåll i mitt arbete. Jag köpte då en laptop för att kunna fortsätta mitt arbete, samtidigt blev det en ny mixer med USB anslutning. detta innebar att jag blev portabel. Allt fick plats i en liten resväska med hjul.

Min fru sjunger i en Kyrkokör här i Mariefred som just skulle fylla 100 år och skulle ge en konsert i Kyrkan. jag fick då idén om att spela in konserten, vilket jag gjorde. Strax efter var det dags för Julkonserten, så jag spelade i den också.

Så blev det dags för att redigera inspelningarna och justera ljudet! En Kyrka är en av de svåraste lokalerna att spela in musik på, så det blev en hel del jobb. Men min nya dator var för vek för att kunna arbeta med. så stora filer, Den hade bara en I 5 processor. Ljudfilen för 100 års jubileet var på 46 minuter och Julkonserten på 1 timme och 21 minuter.Som tur var så hade jag sparat mitt arbete på en separat hårddisk. efter några dagar så pajade kylfläkten i min nya dator som jag köpt av Dustin. Jag fick skicka tillbaks den för reparation. men felet gick inta att åtgärda så jag fick pengarna tillbaka, jag lade då till lite och köpte en bättre dator med en I7 processor. den som jag arbetar med nu och gör den här hemsidan

Men för att kunna fortsätta mitt jobb med andra musikfiler så fick jag en ny stationär Dator av min äldste son, en kraftfull maskin som klarar mer än någon dator som jag haft tidigare. Jag installerade Windows 10 från en gammal CD skiva, allt väl. Men så kom en uppdatering som ville installera den senaste versionen av Windows 10. Helt Ok, men något gick fel som vid många uppdateringar från Microsoft. datorn återställdes och installationen togs bort och i stället installerades 2 st ny versioner på 2 st olika hårddiskar, det blev kaos i datorn. Det tog mig nästan 3 veckor att reda ut felet och återställa min dator så att jag kunde installera om Windows igen, och sedan uppdatera till den senaste versionen. så nu fungerar den igen. För er som också är data nördar vet vad jag menar. Ni andra kan hoppa över det här stycket. Så snart jag gjort färdig grunden för den här hemsidan ska jag ta tag i musiken igen om det inte kommer något annat i mellan, som till exempel vår till och ombyggnad av vårt hus som jag och min underbara hustru hållit på med i över 9 år. Men vi närmar oss målet med stormsteg.