Gå till innehåll

Roger Bingestams historia

Roger Bingestam började med Ekobandet efter att Lars Hellström hade slutat. Roger var trummis och sångare och var vid tillfället Gift med sångpedagogen och musikalartisten Lena Eriksson. Roger hade många bra kontakter, bland annat Ägaren till ett företag med namnet "SKIP" som hade flera Gym i Stockholm och egen tillverkning av mineraler, vitaminer och proteiner för Kraftsport. Roger och vi andra hade pratat om att vårt Orkesternamn inte var det allra bästa. så han pratade med sin vän Sven om lite sponsring av bandet! och så skedde. Vi fick ett erbjudande att ta namnet skip, + 'z till Skip'z på det vilkoret att vi gjorde reklam för företagets produkter. Vi tackade naturligtvis ja. Då fick vi nya kläder med skjorta med namnet Skip'z, broderat namnet med rött på ryggen och på bröstfickan, nya byxor, slipsar och skor, samt affischer och reklamkort

Snygga kort och kläder, inklusive skor! och reklamen finns kvar både på kort och affischer. det här gjorde att vi fick mer jobb och Skip sålde mer varor. Avtalet var på obestämd tid. Det tackar vi för.

På Korten och Affischerna står det.

Kosttillskott för alla

Naturliga Vitaminer,Mineraler,Proteiner.

Vi fick också snygga tröjor som den här

Göran Holmström

Roger slutade senare i bandet av familjeskäl och arbetade ett tag på en Brädgård ute på Vämdö. Öppnade senare en affär på Folkkungagatan i stockholm som hette "Hund och Katt".

Någon månad senare åkte Roger med några kompisar till shweitsiska alperna för att åka skidor. Redan första kvällen när kompisarna var på vär till en restaurang så halkade Roger och slog huvudet i en sten. Roger avled dagen därpå av skadan.

Det är med stor saknad och sorg som vi alla känner, De av oss som fått lära känna Roger som var en mycket god vän och duktig Musiker och sångare.